Foekje Fleur

Bubble Buddy


Wie
GoodtoGive en Foekje Fleur werken samen aan een nieuw project met plastic flessen.

Wat
We zijn op zoek naar 50 000 plastic schoonmaakmiddelen flessen gemaakt van HPDE (High Density Poly Ethyleen), grofweg alle verpakkingen van zeep, allesreiniger, wasmiddel, shampoo, bodylotion etc. van ondoorzichtig plastic. Je kunt deze herkennen aan de tekst aan de onderzijde waarop PE, HDPE of PEHD staat, vaak in combinatie een recycle driehoek en het cijfer 2. Bij twijfel gewoon in de bak gooien, de flessen worden allemaal nagekeken. Eventuele andere kunststoffen kunnen gebruikt worden door Community Plastics.

Waarom
Sinds 2009 verzamelt Foekje Fleur plastic flessen langs de maas en maakt hier porseleinen kopieen van om bekendheid te geven aan de Plastic Soup, gigantische gebieden in de oceaan waar plastic dat te water geraakt is uiteindelijk terecht komt om niet te verteren, maar enkel af te breken in kleinere stukjes die gevaarlijk zijn voor dier en mens.

Maar is huishoudplastic wel echt nodig? Inmiddels kunnen we plastic steeds beter recyclen, maar hoe gaat dat in z'n werk? De 50 000 flessen die we inzamelen gaan we sorteren op materiaal en kleur. Daarna gaan we ze shredden en die plastic vlokken moeten gewassen worden. Als de vlokken schoon zijn kunnen we ze smelten, mengen en onzuiverheden uitfilteren. De balletjes die dan ontstaan gebruiken we om een zeepschaaltje mee te spuitgieten. Met het zeepschaaltje kun je weer zeep in vaste vorm gebruiken: een zeepblok. Dat scheelt straks een hoop plastic flessen!

Waar
Blue City 010 is druk bezig het centrum van circulaire economie in Rotterdam te worden. De verzamelbak staat bij de hoofdingang van Blue City in voormalig zwemparadijs Tropicana, Maasboulevard 100, Rotterdam

Wanneer

Inleveren kan van 1 mei tot 30 juni. Inleveren kan elke dag tijdens kantooruren. Er staat een grote bak in de centrale hal van BlueCity. Op een aantal momenten is Foekje zelf ook aanwezig:

- woensdag 10 mei 2017 van 14:00 tot 17:00
- woensdag 7 juni 2017 van 14:00 tot 17:00
- woensdag 21 juni 2017
van 14:00 tot 17:00
-
woensdag 28 juni 2017van 14:00 tot 17:00

Lees een interview met Foekje Fleur op het Blue City Blog hier.

Lees het bericht in Algemeen Dagblad hier.

Volg het project via Instagram hier.

Promovideo inzameling Blue CityYour bag is empty
Start shopping